Abboneer op

ASSISI 7-11 juni 2023
EEN RONDRIT DOOR HET GROENE UMBRIË – MIDDELEEUWSE STEDEN EN DORPEN
12-18 juni 2023RESERVERINGEN GESLOTEN, SCHRIJF VOOR INFORMATIE NAAR:eurocc2023@gmail.com

Download het programma

  Assisi

  Een rondreis in het groene umbrië

  Voorwaarden

Bestemmingen

ASSISI

VAN 7 TOT 11 JUNI 2023


Bestemmingen

EEN RONDRIT DOOR HET GROENE UMBRIË
MIDDELEEUWSE STEDEN EN DORPEN

VAN 12 TOT 18 JUNI 2023

Bestemming

ASSISI


Een belangrijke Umbrische stad die zich zachtjes nestelt op de hellingen van de berg Subasio. Nog steeds beschermd door een imposante muur, behoudt de stad de traditionele kenmerken van een typisch Umbrisch dorp. In 1180 werd Sint Franciscus, de beschermheilige van Italië, hier geboren. Het wordt gedomineerd door twee van zijn wonderen, de grote Basiliek van Sint Franciscus en de machtige Rocca Maggiore. Assisi, met zijn historisch centrum en zijn bijzondere monumenten, werd in 2000 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Bekijk ze allemaal

Bestemming

PERUGIA


De hoofdstad van de regio Umbrië is beroemd om zijn middeleeuwse gebouwen en de Etruskische muren die gebouwd zijn om het historische centrum te verdedigen. Het middeleeuwse Palazzo dei Priori herbergt een belangrijke collectie Umbrische kunst uit de 13e eeuw. De gotische kathedraal op het Piazza IV Novembre herbergt renaissance fresco's en schilderijen. In het midden van het plein staat de marmeren Fontana Maggiore met bas-reliëfs die de tekens van de dierenriem en scènes uit de Bijbel uitbeelden.

Bekijk ze allemaal

Bestemming

GUBBIO


Deze historische stad werd gesticht door de oude Umbriërs en beleefde haar hoogtijdagen in de Romeinse tijd. De stad heeft zijn middeleeuwse kenmerken behouden. De stad ligt aan de voet van de Monte Ingino en is door zijn architectuur een van de mooiste middeleeuwse steden van Italië. Er zijn veel historische elementen te ontdekken: Piazza Grande, Palazzo dei Consoli, de Basiliek van Sant'Ubaldo, de Kathedraal, de Fontana del Bargello (de Waanzinnige), het Palazzo Ducale en de hangende Tuinen. Het traditionele Festa dei Ceri (feest van de kaarsen) is vertegenwoordigd in het regionale wapen.

Bekijk ze allemaal

Bestemming

ORVIETO


Een kleine Umbrische stad gelegen op een tufsteen. De kathedraal met zijn mozaïekgevel, een meesterwerk van de Midden-Italiaanse gotiek, werd gebouwd in 1290. De beroemdste architecten van die tijd waren betrokken bij de realisatie ervan. Een belangrijk monument in de stad is de St. Patrick's bron (16e eeuw). Interne toegang is via een dubbele wenteltrap. Een netwerk van ondergrondse gangen getuigt van de Etruskische wortels van de stad.

Bekijk ze allemaal

Bestemming

BEVAGNA


De kleine gemeente met 4.800 inwoners in de provincie Perugia is één van de mooiste dorpen van Italië en is beloond met het keurmerk “Oranje Vlag”. In het gebied zijn sporen van menselijke bewoning gevonden sinds de ijzertijd. Het rijst op aan de rand van de Foligno vlakte, niet ver van Assisi. Op de heuvels worden olijfbomen en wijngaarden verbouwd, typisch voor de uitstekende producten van de regio Umbrië. De stad wordt gekenmerkt door een intact historisch centrum met monumenten van middeleeuwse oorsprong.

Bekijk ze allemaal

Bestemming

ACQUAROSSA


Bestemming

MARMORE WATERVAL


Deze wordt gevormd door de rivier Velino, in de buurt van de stad Terni, voordat die uitmondt in het Piediluco-meer. Het is een spectaculaire kunstmatige waterval uit de Romeinse tijd, 165 meter hoog en bestaat uit drie watervallen. Het is één van de hoogste watervallen van Italië en de hoogste kunstmatige waterval in Europa. Het water ervan wordt momenteel gebruikt voor de opwekking van hydro-elektrische energie (waterkracht).

Bekijk ze allemaal

Bestemming

SPOLETO


De stad is omgeven door heuvels met wijn- en olijfgaarden. De stad, bekend sinds de prehistorie, wordt gekenmerkt door de beroemde kathedraal van Santa Maria Assunta, het belangrijkste katholieke gebedshuis van Spoleto. Het werd gebouwd tussen 1151 en 1227 en herbergt waardevolle fresco's van Filippo Lippi (Verhalen van de Maagd uit 1467-1499). Het archeologisch museum toont in de stad gevonden voorwerpen uit de bronstijd en de Romeinse tijd. Een belangrijk monument van de stad is het onlangs gerestaureerde Romeinse theater.

Bekijk ze allemaal

Bestemming

HET MEER VAN TRASIMENO


Met zijn 128 vierkante kilometer is het het grootste meer in Midden-Italië. De maximale diepte varieert tot 5 meter. Het meer bestaat uit drie eilanden: Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore (momenteel het enige bewoonde eiland). In 217 voor Christus vond aan de oevers van het meer één van de belangrijkste veldslagen plaats van de Tweede Punische oorlog tussen de Romeinse en Carthaagse legers onder leiding van Hannibal. Aan de oevers liggen de twee belangrijke steden Castiglione del Lago en Passignano.

Bekijk ze allemaal