Εγγραφή σε

ASSISI 7-11 Ιουνίου 2023
ΠΕΡΙΉΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΆΣΙΝΗ ΟΎΜΠΡΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΈΣ ΠΌΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΆ
12-18 Ιουνίου 2023ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ:eurocc2023@gmail.com

Προορισμοί

ASSISI

ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023


Προορισμοί

ΠΕΡΙΉΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΆΣΙΝΗ ΟΎΜΠΡΙΑ
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΈΣ ΠΌΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΆ

ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Προορισμός

ASSISI


Πρόκειται για μια σημαντική πόλη της Ουμβρίας, που φωλιάζει απαλά στις πλαγιές του όρους Subasio. Προστατευόμενη ακόμα από ένα επιβλητικό τείχος, η πόλη διατηρεί τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός τυπικού χωριού της Ουμβρίας. Το 1180 γεννήθηκε εδώ ο Άγιος Φραγκίσκος, προστάτης άγιος της Ιταλίας. Κυριαρχείται από δύο από τα θαύματά της, τη μεγάλη βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου και την ογκώδη Rocca Maggiore. Η Ασίζη, με το ιστορικό της κέντρο και τα συμβολικά της μνημεία, έγινε μνημείο της UNESCO το 2000.

Δείτε τους όλους

Προορισμός

PERUGIA


Πρόκειται για την πρωτεύουσα της Περιφέρειας της Ούμπρια, γνωστή για τα μεσαιωνικά κτίρια και τα τείχη των Ετρούσκων που ανεγέρθηκαν για την υπεράσπιση του ιστορικού της κέντρου. Το μεσαιωνικό Palazzo dei Priori στεγάζει μια σημαντική συλλογή έργων τέχνης της Ουμβρίας από τον 13ο αιώνα και μετά. Ο γοτθικός καθεδρικός ναός που δεσπόζει στην Piazza IV Novembre φιλοξενεί τοιχογραφίες και πίνακες ζωγραφικής από την περίοδο της Αναγέννησης. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται η Fontana Maggiore, κατασκευασμένη από μάρμαρο με ανάγλυφα που απεικονίζουν τα ζώδια και σκηνές από τη Βίβλο.

Δείτε τους όλους

Προορισμός

GUBBIO


Αυτή η ιστορική πόλη ιδρύθηκε από τους αρχαίους Umbrians και γνώρισε την ακμή της από τη ρωμαϊκή εποχή. Διατηρεί ακόμη τα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά της. Μια πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες ενός βουνού, του όρους Ingino, διαθέτει αρχιτεκτονική που την κατατάσσει στις πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που μπορείτε να ανακαλύψετε: η Piazza Grande, το Palazzo dei Consoli, η Βασιλική του Sant'Ubaldo, ο Καθεδρικός Ναός, το σιντριβάνι Bargello (των τρελών), το Παλάτι του Δούκα και οι κρεμαστοί κήποι του. Η παραδοσιακή της Festa dei Ceri εκπροσωπείται στο οικόσημο της περιοχής.

Δείτε τους όλους

Προορισμός

ORVIETO


Είναι μια μικρή πόλη της Ουμβρίας σκαρφαλωμένη σε έναν βράχο από τόφφο. Ο καθεδρικός ναός Duomo με την ψηφιδωτή πρόσοψή του, ένα αριστούργημα της κεντρικής ιταλικής γοτθικής αρχιτεκτονικής, χτίστηκε το 1290. Στην υλοποίησή του συμμετείχαν οι πιο διάσημοι αρχιτέκτονες της εποχής. Σημαντικό μνημείο της πόλης είναι το πηγάδι του Αγίου Πατρικίου (16ος αιώνας). Η εσωτερική του πρόσβαση γίνεται μέσω διπλής ελικοειδούς σκάλας. Ένα δίκτυο υπόγειων διαδρόμων μαρτυρά τις ετρουσκικές ρίζες της πόλης.

Δείτε τους όλους

Προορισμός

BEVAGNA


Πρόκειται για έναν μικρό δήμο 4.800 κατοίκων στην επαρχία της Περούτζια, που συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας και στις πορτοκαλί σημαίες. Ίχνη ανθρώπινων οικισμών υπάρχουν στο έδαφός της από την εποχή του σιδήρου. Υψώνεται στην άκρη της πεδιάδας Foligno, όχι μακριά από την Ασίζη. Στους λόφους της καλλιεργούνται ελαιόδεντρα και αμπελώνες που χαρακτηρίζουν τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής της Ουμβρίας. Η πόλη χαρακτηρίζεται από ένα άθικτο ιστορικό κέντρο με μνημεία μεσαιωνικής προέλευσης.

Δείτε τους όλους

Προορισμός

ACQUAROSSA


Προορισμός

MARMORE WATERFALL


Σχηματίζεται από τον ποταμό Velino κοντά στην πόλη Terni πριν εκβάλει στη λίμνη Piediluco. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό τεχνητό καταρράκτη που χτίστηκε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Έχει ύψος 165 μέτρα που χωρίζεται σε τρεις προεξοχές. Είναι ο υψηλότερος τεχνητός καταρράκτης στην Ευρώπη και το νερό του χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε τους όλους

Προορισμός

SPOLETO


Περιβάλλεται από λόφους πλούσιους σε αμπελώνες και ελαιώνες. Μια πόλη γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους, χαρακτηρίζεται από τον περίφημο καθεδρικό ναό Duomo (καθεδρικός ναός της Santa Maria Assunta), τον κύριο τόπο καθολικής λατρείας του Σπολέτο. Χτίστηκε μεταξύ 1151 και 1227 και στεγάζει πολύτιμες τοιχογραφίες του Filippo Lippi (ιστορίες της Παναγίας που χρονολογούνται 1467-1499). Το αρχαιολογικό μουσείο του εκθέτει αντικείμενα από την εποχή του χαλκού και τη ρωμαϊκή εποχή που βρέθηκαν στην αστική περιοχή. Σημαντικό μνημείο της πόλης είναι το πρόσφατα ανακαινισμένο ρωμαϊκό θέατρο.

Δείτε τους όλους

Προορισμός

ΛΙΜΝΗ TRASIMENO


Με έκταση 128 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη λίμνη της κεντρικής Ιταλίας. Το μέγιστο βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 5 μέτρων, γεγονός που την κατατάσσει ως λίμνη με στρώματα. Υπάρχουν τρία νησιά στη λίμνη: η Isola Polvese, η Isola Minore και η Isola Maggiore (σήμερα το μόνο που κατοικείται). Στις όχθες της δόθηκε το 217 π.Χ. μια από τις σημαντικότερες μάχες του Δεύτερου Ποντικού Πολέμου μεταξύ του ρωμαϊκού και του καρχηδονιακού στρατού υπό τη διοίκηση του Αννίβα. Στις όχθες του βρίσκονται οι δύο σημαντικές πόλεις Castiglione del Lago και Passignano.

Δείτε τους όλους